Publicat la 2022-11-17 13:11:58

Îți dorești să pleci pe munte iarna aceasta? Grozav! Pentru a avea o aventură mai plăcută, înarmează-te mai întâi cu câteva sfaturi și cunoștințe pentru drumețiile pe vreme rece.

Fii o ceapă!

La fel ca o ceapă, ai nevoie de straturi. Îmbrăcatul în straturi te ajută să îți reglezi temperatura corpului în timpul excursiei, mai ales dacă este vorba de o excursie de o zi. Dimineața este frig, însă se poate încălzi pe parcursul zilei și datorită efortului depus, vei putea să îndepărtezi cu ușurință straturi după cum este necesar. De preferat este ca hainele să aibă fermoar, va fi mai simplu să le dai jos.

De asemenea, pe timpul iernii, fesul și mănușile trebuie să fie prezente în rucsac. Iarna, parazăpezii sunt indispensabili, aceștia țin zăpada departe de bocanci, și ne ajută să ne păstrăm picioarele calde și uscate.

Ia prieteni alături de tine/ mergi cu agenții de turism.

Drumețiile sunt întotdeauna mai distractive atunci când sunt făcute cu prietenii sau cu un grup mai mare. Este, de asemenea, vorba de siguranță, mai ales în timpul iernii când, dacă ceva nu merge bine, va fi acolo cineva să ofere ajutor în timp util.

Este întotdeauna înțelept să ai un prieten alături de tine atunci când faci drumeții, indiferent de anotimp.

Hidratează-te!

Fiind iarnă, este frig și s-ar putea să nu simți atât de sete, dar este important să rămâi hidratat pe vreme mai rece. Pur și simplu amintindu-ți să bei mai multă apă poate ajuta la prevenirea deshidratării.

Verifică prognoza meteo.

Urmărește vremea în zona în care urmează să faci drumeții timp de câteva zile înainte de a pleca. Dacă se apropie un viscol, nu vrei să fii prins/ă în această ipostază! O informare corectă îți va pune hainele potrivite în rucsac.

Învață să oferi primul ajutor.

Acest lucru este valabil pentru orice perioadă a anului. Învățarea primului ajutor este o abilitate utilă, importantă și necesară pentru oricine își petrece în mod regulat timpul în aer liber.

Primul ajutor te ajută să obții încrederea că, dacă ceva nu merge bine, poți face față.

Adu gustări.

Cu cât umpli mai mult rucsacul, cu atât este mai greu să faci drumeții, așa că optează în principal pentru alimente care sunt relativ ușoare și bogate în nutrienți, cum ar fi: amestecuri de fructe uscate, batoane granola, banane, glucoză, etc.

Boncancii buni sunt un MUST!

În funcție de traseu și de stratul de zăpadă vei avea nevoie de bocanci 3 sezoane sau bocanci de iarnă.

Bocanci confortabili = drumeție frumoasă = om fericit.

Pentru mai multe detalii despre cum îți alegi corect bocancii de munte, click aici.

Frontală.

Dacă mergi doar pentru câteva ore pe traseu, atunci nu trebuie să îți faci griji cu privire la o lanternă, dar dacă intenționezi să termini drumeția la sfârșitul zilei, atunci este înțelept să ai în rucsac o frontală.

Totul trebuie să fie impermeabil .

De la boncanci, rucsac, jachetă- TOTUL trebuie să fie impermeabil.

A te menține uscat, mai ales în timpul iernii, când totul durează mult să se usuce dacă se udă , este singurul mod în care te vei simți confortabil de-a lungul traseului.

Spune cuiva unde mergi.

Desigur, îți recomandăm să arunci un ochi peste o hartă sau un GPS, doar că este bine să anunți pe cineva când pleci, cât timp vei fi plecat și când te vei întoarce.

Familiarizează-te cu zona.

Cercetează puțin și uită-te online la zona prin care vei face drumeții. Există pericole ascunse care pot fi mai greu de văzut, fiind acoperite de zăpadă?

Nu-ți uita camera foto.

Drumețiile pe munte oferă o mulțime de oportunități de capturare a unor fotografii de invidiat. Cu siguranță vei avea parte de panorame spectaculoase la înălțime!

Produse recomandate

La pas spre Cabana Curmătura. Plăcinta-i mai bună în Crai!

Cabana Curmătura

03 decembrie 2022
Trekking, City Break, Relaxing
180,00 lei
2

Aventură pe Vf. Ciucaș - în căutarea "Stegozaurului"

Vf. Ciucaș

04 decembrie 2022
180,00 lei
0

Început de iarnă la Cascada Moara Dracului și prin poieni instagramabile din Bucegi - Poiana Guțanu și Poiana Gaura

Cascada Moara Dracului - Poiana Gaura - Poiana Guțanu

10 decembrie 2022
Trekking
180,00 lei
0

Început de iarnă în Munții Siriului - la pas spre Lacul Vulturilor

Munții Siriu - Lacul Vulturilor

10 decembrie 2022
Trekking
190,00 lei
0