Publicat la 2021-05-25 13:40:00

Prima oară pe munte

-sfaturi începători-

 

  1. Începeți ușor și alegeți traseul potrivit pentru nivelul dvs. de pregătire fizică.

Alegeți o excursie puțin mai scurtă decât distanța pe care o puteți parcurge în mod normal pe o suprafață plană. Pentru început este bine să nu vă aventurați pe trasee mai grele, decât în asistența unui ghid.

  1.  Familiarizați-vă cu traseul.

După ce ați ales un traseu, obțineți o hartă a zonei și analizați-o pentru a vă ghida mai bine. Rețineți orice trasee care se intersectează în care ați putea face o virare greșită. De asemenea, pueți căuta un loc bun pentru prânz, cum ar fi un lac sau un vârf cu vedere.

  1. Verificați vremea.

Înainte de drumeție și din nou cu câteva ore înainte, verificați vremea. Acest lucru vă va oferi informații valoroase despre cum să vă îmbrăcați și ce să împachetați. Dacă se estimează că vremea va fi îngrozitoare, vă va oferi șansa de a schimba planurile în loc să vă ia prin surprindere pe traseu.

  1. Spune cuiva unde vei fi.

Este important ca cineva care nu este în excursie să știe itinerariul și la ce oră estimați că veți ajunge. În caz că ceva rău se întampla acea persoană știe sa sune pentru ajutor.

  1. Împachetați cele 10 elemente esențiale.

Prin asta ne referim la: o hartă și o busolă, protecție solară (ochelari de soare și protecție solară), îmbrăcăminte suplimentară, lanternă,  trusă de prim ajutor, foc (chibrituri /brichetă, mâncare, hidratare (apă suplimentară), adăpost de urgență (cort / cort din tub de plastic).

  1. Purtați pantofii și șosetele potrivite.

Picioarele dureroase pot ruina experiența ta pe munte. Investiți în încălțăminte și șosete de drumeție de calitate. Acest lucru nu înseamnă cizme grele din piele, există o mulțime de bocanci pentru  „drumeții ușoare” disponibili. De asemenea, luați câteva pansamente pentru orice eventualitate.

  1. Îmbracămintea ideală.

Acum că v-am lămurit cu încaltamintea potrivită, îmbrăcarea corectă este cheia pentru confortul pe drumeție. Nu recomandăm hainele din bumbac, deoarece se umezește ușor și rămâne așa, lăsându-vă senzația de frecare. În schimb, alegeți sinteticele. Pentru a vă ajusta cu ușurință in functie de temperatura și vreme, purtați straturi pe care le puteți adăuga sau da jos după cum este necesar.

  1. Hidratarea este un lucru esențial de care trebuie ținut cont. Dacă in medie este recomandat zilnic să bem 2L/apă pe zi, gândiți-vă de câtă vei avea nevoie pe munt când depui efort și transpiri!

 

 

Cocea Natalia

 

 

Produse recomandate

ULTIMELE LOCURI! Aventura pe Valea lui Stan

Valea lui Stan

27 iunie 2021
Trekking
Last minute
150,00 lei
5

Excursie la Lacul Vulturilor si Vârful Mălâia

Lacul Vulturilor

10 iulie 2021
Trekking
150,00 lei
4

Drumetie la Cascada Moara Dracului

Cascada Moara Dracului

25 iulie 2021
Trekking
150,00 lei
1

Excursie la Cabana Mălăiești

Cabana Mălăiești

14 august 2021
Trekking
150,00 lei
0

ULTIMELE LOCURI! Bujorii Din Ciucas

Bujorii din Ciucas

03 iulie 2021
Trekking
150,00 lei
2