Îi tot un munte, da-i mai mic! Clăbucetul Azugii la început de iarnă
Trekking, City Break, Relaxing
Cand?
Unde?
Cat?
Locuri disponibile
Nu trebuie să urcăm tot timpul înălțimi amețitoare ca să avem parte de peisaje superbe. Ești de acord cu noi?
Excursia pe care ți-o propunem este un circuit pe Clăbucetul Azugii care ne oferă peisaje spectaculoase asupra masivelor Bucegi, Piatra Craiului, Postavaru, Piatra Mare, Neamțului și Baiului. În caz că te întrebi care e diferența dintre un munte și un clăbucet, elucidăm noi acest "mister". Practic, ne vom cocoța tot pe un munte, doar ca este mai mic din punct de vedere al altitudinii, iar aspectul este unul rotunjit. Așadar, în cazul acestei drumeții cei aproximativ 1600 m altitudine sunt suficienți să ne simțim la înălțime și să ne bucurăm de natură și de peisaje spectaculoase.
Acum, până să ajungem să luăm muntele la pas ca să ne convingem de frumusețea acestui traseu, ce zici despre puțină istorie despre Azuga? Așadar, știai că?!
- Prima construcție din Azuga a fost un han cunoscut sub numele de Hanul Între Prahove (secolul al XVIII-lea). Denumirea se explică, evident, prin poziționarea hanului în proximitatea conflueței dintre pârâul Azuga și râul Prahova.
- Apele limpezi, pajiștile bogate și pădurile necălcate de picior de om au atras aici crescătorii de animale. Așa se face că ciobanul Gheorghe Zangor și cu cele 500 de oi ale sale a fost primul locuitor care s-a statornicit în Azuga.
- Prima parte a secolului al XIX-lea marchează începuturile industrializării în Azuga. Așadar, Glăjeria lui Aslan este prima fabrica de sticlă (1830). Au urmat apoi: fabrica de cașcaval (1882), fabrica de var hidraulic (1885), fabrica de ciment (1885), fabrica de postav (1887), fabrica de salam (1887), fabrica de cherestea (1888), fabrica de șampanie (1892), fabrica de șamotă (1908) și să nu uităm de renumita fabrica de bere (între 1898-1900).
Lăsăm istoria și ne întoarcem din nou la traseu spunând doar atât: peisaje memorabile, natură, aer curat și voie bună - un pachet care aduce oricui bucurie și energie pentru întreaga săptămână! Deci, ai bocancii lustruiți și rucsacul gata ca să vii cu noi?
Durată traseu: 6-7 h
Dificultate traseu: ușor - spre mediu
Diferenta de nivel: aproximativ 650 m
Nivel bucurie: 100%
Priveliște: WoW spre masivele Bucegi, Piatra Craiului, Postavaru, Piatra Mare, Neamțului și Baiului!
Nu ai luat inca o decizie?
Suntem atenți la siguranța fiecărui participant
Garantăm energie pentru întreaga săptamană
Ghizii Autocarului Bucuriei povestesc, te invață, iți arată munții și te încurajează să îți depășești limitele
Ne întalnim dimineața, la ora 5:45 la Hotel Horoscop, Piața Unirii. Cu toata bucuria ne urcăm în Autocarul Bucuriei și la ora 6:00 plecam la drum!
După câteva minute de mers pe drum forestier timp în care putem spune că ne facem încălzirea, începem urcarea printr-o pădure cu brazi trufași și o potecă parcă din povești. Partea bună este că acest lucru ne va ajuta și să uităm și de cele aproximativ 2 ore de urcuș ceva mai sustinut înainte să ieșim din această pădure magică. Apoi, cu cât înaintăm mai mult, cu atât încep să se întrezărească crestele Bucegilor, dar și cele ale Munților Baiului. Frumosul ăsta există în România și noi nu știam de el?!
Ieșim din pădure și ajungem parcă în paradis: Bucegi, Piatra Craiului, Postavaru, Piatra Mare, Neamțului și Baiului. Unde să te uiți și ce să fotografiezi prima dată? Frumusețe nebănuită și creste semețe! Practic, simțim nevoia de un moment de time-out pentru a ne bucura de libertarea oferită de munți.
Am ajuns pe clăbucet, iar liniștea muntelui ne umple de energie. Aici, ne bucuram de bucatele din rucsac, ne pozăm și admirăm priveliștea 360 grade. după această binemeritată pauză, ne punem în mișcare pe traseul de întoarcere. Drumul de întoarcere ne va fi ghidat de două văi, Valea Cenușeroaia (ca să facem și o mică glumiță, un fel de Cenușăreasă, dar augmentată ) și Valea Limbășelului. Susurul zglobiu al Limbășelului ne va însoți pâna la păstrăvăria Azuga, zona de unde a început traseul nostru. Nu durează mult și iată-ne ajunși la Autocarul Bucuriei care ne așteaptă voios și nerăbdător.
Pe drumul de întoarcere fușărim calendarul de excursii pentru că suntem nerăbdători să revenim pe munte. Ce să-i faci daca muntele are această putere magică?!
Atunci când îți faci bagajele ține cont de:
Durată traseu: 6-7 h
Dificultate traseu: ușor - spre mediu
Diferenta de nivel: aproximativ 650 m
Echipament necesar drumeției:
1. Echipament obligatoriu:
- bocanci 3 sezoane
ATENTIE! Participarea la această excursie este condiționată de echiparea participanților cu încălțăminte pentru drumeție 3 sezoane (acoperă și susține glezna, oferă stabilitate și confort ridicat în deplasare).
Mai multe detalii despre bocancii de munte gasesti aici.
2. Echipament necesar pentru siguranța și confortul dvs. pe toata durata excursiei:
- strat exterior cu protecție împotriva intemperiilor (ex: geacă impermeabilă / windstopper)
- strat termic (ex: polar, geacă de puf)
- strat de bază (ex: bluză de corp / tricouri tehnice din material sintetic sau din lână merinos, exclus bumbac)
- pantaloni de trekking (exclus blugi, pantaloni de trening din bumbac)
- parazăpezi
- buff / căciulă
- mănuși
- rucsac de tură
- pelerină de ploaie
- lantenă frontală
- bețe trekking
- gheruțe
- ochelari de soare / ochelari de protectie vânt / ochelari de ski
- cremă cu protecție solară
- medicamente personale & trusă de prim ajutor minimă
- lichide (apă)
- mâncare (ex: sandwich-uri, oleaginoase, dulciuri, fructe, fructe confiate, glucoză)
*Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica ruta propusă în expediție dacă vremea se anunță nefavorabilă.
1. Numărul de participanți
Excursia se realizează pentru un număr minim de 30 persoane și un număr maxim de 50 persoane.
Dacă excursia nu se realizează din vina agenției, Autocarul Bucuriei va returna banii persoanelor care au achitat acest pachet turistic.
În cazul în care nu puteți participa la excursie din motive personale, pentru anulări și penalizări, vă rugăm să consultați Contractul cadru Autocarul Bucuriei
2. Termene de plată
100% până la data de 8 decembrie (În limita locurilor disponibile, se pot face înscrieri și ulterior datei de 8 decembrie).
3. Modalitate de plată:
Pentru rezervarea unui loc, puteți achita:
cash la sediul Autocarul Bucuriei, pe Strada Făinari 26, bl. 50, sc. D, interfon 101C, parter.
cu cardul online pe site-ul https:www.autocarulbucuriei.ro prin platforma de rezervare-plată;
prin transfer bancar în contul: RO62BFER120000034236RO02 - LEI - Techventures Bank. Mențiune detalii plată: "Autocarul Bucuriei - Clabucetul Azugii".
Atenție, banca dvs. poate percepe comision. Acest comision nu este inclus în tariful expediției. Așadar, vă rugăm să efectuați plățile în conformitate, în caz contrar există posibilitatea ca plata dvs. să nu fie validată.
4. Tariful include:
Transportul și programul Autocarul Bucuriei
5. Tariful nu include:
Mesele nespecificate în pachetul turisti